Forum: WHALER
  ContinuousWave
  Whaler
  Moderated Discussion Areas
  ContinuousWave: Post-Classic Whalers
  tach, electrical problem

Post New Topic  Post Reply
search | FAQ | profile | register | author help

Author Topic:   tach, electrical problem
art9234 posted 04-10-2005 09:09 PM ET (US)   Profile for art9234   Send Email to art9234  
I have an intermittent problem. I have a Nantucket w/ 115 two stroke.
Sometimes the boat starts and performs flawlessly. Other times when I start, the tach spins 360" and the motor rough idles and sputters. have checked all connections bpoth pos.and neg. and all tach connections. Any ideas?
Boat is under warranty but dealer is busy this time of year. All advise and help welcome.


art

AQUANUT posted 04-10-2005 09:52 PM ET (US)     Profile for AQUANUT  Send Email to AQUANUT     
Don't monkey arround.
Take it to the dealer, thats what they are there for...sales and service. Thats what warranties are made for...to fix electrical poblems

justa Boat Rigger and a Mercury Technician at a Boston whaler dealership.

regards,
Terry

art9234 posted 04-11-2005 10:17 AM ET (US)     Profile for art9234  Send Email to art9234     
Thanks, the dealer suggested changing spark plugs and did not get my confidence.

art

bspencer posted 04-11-2005 04:40 PM ET (US)     Profile for bspencer  Send Email to bspencer     
I can understand your apprehension about the dealer. Clymer makes a service manual for the 75 90 and 115 Merc 4S. It helped me sort out the idle speed setting that was not set correctly by the dealer, and I did not want to give up my boat for three weeks.

Brent

ps- I'm not slamming all dealers, just one.

Post New Topic  Post Reply
Hop to:


Contact Us | RETURN to ContinuousWave Top Page

Powered by: Ultimate Bulletin Board, Freeware Version 2000
Purchase our Licensed Version- which adds many more features!
© Infopop Corporation (formerly Madrona Park, Inc.), 1998 - 2000.