Forum: WHALER
  ContinuousWave
  Whaler
  Moderated Discussion Areas
  ContinuousWave: Post-Classic Whalers
  Engine Shutdown

Post New Topic  Post Reply
search | FAQ | profile | register | author help

Author Topic:   Engine Shutdown
Gregg posted 07-08-2008 02:09 PM ET (US)   Profile for Gregg   Send Email to Gregg  
My son took our RAGE out for the first time in over a year. It seemed to run OK at low speed but when he opened it up it ran for about 5 minutes and stalled. It restarted easily and ran another 2 minutes at full throttle and stalled again. He restarted again and brought it in at low speed with no problem. Any ideas on what would cause this? I'm thinking either moisture in the fuel or the dreaded overheating problem this engine is apparently known for. Having said that - we have never experienced a problem with overheating, and have owned the boat since new.
Casco Bay Outrage posted 07-08-2008 02:32 PM ET (US)     Profile for Casco Bay Outrage  Send Email to Casco Bay Outrage     
Fuel tank vent closed or clogged? Air in the line?

deepwater posted 07-10-2008 09:51 AM ET (US)     Profile for deepwater  Send Email to deepwater     
i too have found several "holes" on my whaler plugged with mud thanks to several species of wasp ,,the find bugs and small worms ,,sting them and pack the in a hole lay an egg and pack the end with mud and start over ,,this can go on for several inches and really plug up a line or motor,, i love duct tape

Post New Topic  Post Reply
Hop to:


Contact Us | RETURN to ContinuousWave Top Page

Powered by: Ultimate Bulletin Board, Freeware Version 2000
Purchase our Licensed Version- which adds many more features!
© Infopop Corporation (formerly Madrona Park, Inc.), 1998 - 2000.