Forum: WHALER
  ContinuousWave
  Whaler
  Moderated Discussion Areas
  ContinuousWave: Small Boat Electrical
  Lowrance EP-60R Not Showing on NMEA-2000 Network

Post New Topic  Post Reply
search | FAQ | profile | register | author help

Author Topic:   Lowrance EP-60R Not Showing on NMEA-2000 Network
floater88 posted 05-17-2014 04:31 PM ET (US)   Profile for floater88   Send Email to floater88  
I have a Lowrance HDS-7. Last year I installed an [in-line] fuel flow [sensor] [assumed to be the EP-60R mentioned in the topic line]. It worked great all season. Now the [HDS-7] shows only dashed lines where the fuel flow used to be. I went through the menus on the HDS and under the network menu it doesn't even show the [EP-60R]. I've checked all power cords and looked at the pins on the network plug, but still no luck. Any ideas?
jimh posted 05-18-2014 08:57 AM ET (US)     Profile for jimh  Send Email to jimh     
I assume you are using the menu selection

http://continuouswave.com/whaler/reference/HDS_Menu.html#Devicelist

to generate a list of NMEA-2000 network devices seen by the HDS-7.

Does the list show any other devices on the network that are not internal to the HDS-7?

Have you checked to see if the network power is working properly? The EP-60R must be powered by the network. Without network power it won't be working.

jimh posted 05-18-2014 10:12 AM ET (US)     Profile for jimh  Send Email to jimh     
Quite by accident, this morning I came across this thread

http://www.thehulltruth.com/marine-electronics-forum/ 590114-lowrance-ep-60r-scratching-my-head.html

in which another boater reports failure of an EP-60R. A reason for your EP-60R to not show up on your NMEA-2000 network could be, of course, due to some internal failure of the EP-60R.

Post New Topic  Post Reply
Hop to:


Contact Us | RETURN to ContinuousWave Top Page

Powered by: Ultimate Bulletin Board, Freeware Version 2000
Purchase our Licensed Version- which adds many more features!
© Infopop Corporation (formerly Madrona Park, Inc.), 1998 - 2000.